Bliss Coffee House - Magazinul tau de cafea

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 17 februarie 2010

MOMENTE NOTABILE

Cafeaua a fost in nenumarate randuri companionul unor momente notabile din istoria lumii si voi incerca sa va aduc la cunostinta cateva dintre acestea.
Faimoasa partida de ceai din Boston din 1773 a fost pusa la cale in mare secret intr-o cafenea din acest oras - Green Dragon - un loc favorit de intalnire a marilor ganditori ai sec XVIII din acea regiune . Revolta impotriva taxelor marite aplicate ceaiului importat a dus la declararea de catre Congresul Continental a cafelei ca noua bautura nationala in locul ceaiului.
Mai tarziu , in 1789 a venit randul Revolutiei franceze sa porneasca tot dintr-o cafenea - Cafe du Foi . inceputul revolutiei a fost practic momentul in care un jurnalist si activist social - Camille Desmoulins - impreuna cu un avocat somer s-au urcat pe o masa din cafenea si au tinut un discurs revolutionar in fata unei multimi de oameni nemultumiti . Dupa 2 zile Bastilia cadea .
In jurul anului 1680 in Londra s-a deschis o cafenea -Lloyd's - unde se intalneau oamenii de afaceri ai vremii , care mai tarziu au pus bazele companiei de asigurari omonime . Mai tarziu , in perioada iluminista a mijlocului de sec XVIII cafenelele erau denumite si "universitati de un penny" , deoarece pentru cat costa o cafea - un penny , bineinteles - aveai ocazia sa intalnesti oameni care isi impartaseau cunostintele despre problemele vremii - politica , economie - si nu numai - istorie , filozofie , arte.
Istoria celei mai mari burse a lumii - NYSE - isi are originea in doua cafenele din Manhattan aflate peste drum una de cealalta - Merchant's Coffee House si Tontine Cofee House - principalele locatii unde se faceau tranzactiile in acea vreme . In 1817 negustorii din acele cafenele au pus bazele unui grup denumit New York Stock and Exchange Board care mai tarziu a devenit the New York Stock Exchange.
Ludvig van Beethoven era un impatimit al cafelei . Portia lui zilnica era de exact 60 de boabe de cafea pe care le lua de la diferite magazine de cafea din Viena pentru a-si crea amestecul favorit.
In 1832 presedintele american Andrew Jackson a inlocuit romul din ratiile soldatilor cu cafea si zahar , in perioada razboilui civil (1861-1865 ) fiind considerata de maxima importanta . Portia de cafea a soldatilor Confederatiei era de cca 4,5 kg de cafea verde la 100 de ratii. In timpul celui de-al doilea razboi mondial soldatii americani primeau cafea solubila Maxwell si tigari , fapt ce a format o importanta masa de consumatori in momentul in care acestia au revenit in tara.

Un comentariu:

  1. Mulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , puteți contacta Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
    Ea este pricepută cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vrajă frumoasă
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA vindecă magia
    * Casino Cave
    * S-au eliminat pesterile blestemate
    * Vraja de protecție
    * magie la loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: makharituals@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    RăspundețiȘtergere