Bliss Coffee House - Magazinul tau de cafea

Totalul afișărilor de pagină

luni, 22 februarie 2010

PRAJIREA CAFELEI - DEBUTUL

Nu este foarte limpede ce a determinat omul sa recurga la prajirea cafelei . Bineinteles ca exista o legenda si despre acest fapt . In jurul anului 1260 un seic , pe numele sau Omar a fost exilat , iar acesta incercand sa isi astampere foamea a incercat sa isi faca supa din boabele de cafea . Fiind prea amara , a incercat sa le prajeasca si a constatat ca gustul este incomparabil mai bun , iar la intoarcerea sa din exil a popularizat aceasta metoda de consum a cafelei .
Adevarul ar putea fi si altul. In lumea araba se consuma inca din acea perioada o bautura facuta din crengutele de cafea cu fruct cu tot , prajite putin si fierte , bautura denumita in acea zona qishr (sau kishr , kisher - sunt mai multe denumiri care circula) , in Europa fiind cunoscuta sub numele de cafea sultan sau sultana . Probabil ca cineva a ars prea mult acele crengute si a descoperit aroma deosebita a boabelor de cafea prajite.
Cert este ca in jurul anului 1550 cafeaua era prajita pe toata intinderea imperiului otoman de o maniera asemanatoare celei din zilele noastre.
Ca grad de prajire , inceputurile au fost mai "luminoase" cafeaua fiind prajita mai putin . In jurul anului 1600 s-a dezvoltat un stil de prajire mai intensa a cafelei , acest fapt putand fi determinat de doi factori - primul ar fi faptul ca o cafea mai prajita este mult mai usor de macinat decat una mai putin prajita , iar cel de-al doilea motiv ar fi disponibilitatea pe scara larga a zaharului , care adaugat cafelei atenueaza notele mai amarui care se dezvolta in momentul prajirii mai intense .
Cum se prajea cafeaua pana la inceputul secolului XIX ? Se pare ca era prajita mai ales de catre consumatorii finali , prin metode rudimentare - in tigai sau pe placi de fier , metode care de multe ori aveau ca rezultat o cafea prajita neuniform , deseori arsa , dar era mult mai buna decat majoritatea cafelelor comercializate in ziua de astazi avand un mare avantaj - era proaspata .

4 comentarii:

  1. Pacat ca ai lasat blog-ul in paragina. Ar trebui inviorat si promovat pentru ca merita.
    Daca ai indica o adresa de email am putea lua legatura sa discutam mai pe larg.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sincer ca sunt si cativa cititori ai blogului meu si am sa revin si cu alte postari noi .
    Adresa mea de mail este irineltimaru@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , puteți contacta Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
    Ea este pricepută cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vrajă frumoasă
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA vindecă magia
    * Casino Cave
    * S-au eliminat pesterile blestemate
    * Vraja de protecție
    * magie la loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: makharituals@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    RăspundețiȘtergere